0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Het nut van Vitamine E

  • Geplaatst op
  • 0
Het nut van Vitamine E

Vitamine E is essentieel voor elk paard. Het behoort met o.a. selenium tot de anti-oxidanten die vrije radicalen kunnen afvangen, waardoor ze geen schade meer toebrengen. Deze vrije radicalen kunnen namelijk weefsel en cellen beschadigen. Het is dan ook van belang dat je paard deze vitamine voldoende binnenkrijgt, vooral als het paard moet presteren.

Waarom vitamine E aanvullen als supplement?

Aanvulling is vaak nodig als paarden hoofdzakelijk hooi of kuil krijgen als ruwvoer. De hoeveelheid vitamine E daarin is namelijk veel lager dan in gras, waardoor de hoeveelheid vitamine E in het rantsoen nog wel eens tekort schiet.
 

Sport

De spieren van een paard hebben onder andere aminozuren, vitamine E en antioxidanten nodig om te herstellen na inspanning. De combinatie van selenium en vitamine E bevordert de afvoer van melkzuur, wat vrijkomt bij zware inspanning. Hierdoor helpt vitamine E spierkramp te verminderen en wordt het uithoudingsvermogen vergroot.
 

Fokkerij

Ook in de fokkerij is vitamine E van groot belang voor zowel de drachtige merrie als opgroeiende veulens. Juist merries die niet in het land staan kunnen tekort hebben aan vitamine E. Aangezien het veulen volledig afhankelijk is van de melk van de merrie is een aanvulling in vitamine E noodzakelijk voor de ontwikkeling van het veulen. Zoals in onze andere blog over ondersteuning van het veulen te lezen is, is het veulen afhankelijk van de beist die immunoglobulinen bevat. Bij onvoldoende vitamine E in het rantsoen van de merrie, bevat de biest minder immunoglobulinen. Hierover lees je meer in de Blog Een goede voorbereiding is het halve werk over ondersteuning van pas geboren veulens.
Aanvulling is dan dus essentieel.
 
De goedkoopste oplossing om Vitamine E aan te vullen aan je paard is door middel van een enkelvoudig supplement. Let er wel op dat dit alleen nodig is wanneer je paard onvoldoende vitamine E binnen krijgt uit gras, krachtvoer en andere supplementen.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »