Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Hoe Paskaflex de gewrichten beschermt

Het team van Paskacheval heeft de PASKAFLEX samengesteld met het doel om de gewrichten te ondersteunen: de essentiële onderdelen van het bewegingsapparaat. De gewrichten, zoals het kootgewrichten het spronggewricht zijn gebieden waar de uiteinden van de botten van de ledematen langs elkaar staan (subchondrale bot). De gewrichten bestaan uit kraakbeen, synoviale vloeistof en ligamenten (gewichtsbanden). Hun functie is dus van essentieel belang voor de mobiliteit van de  paarden om te kunnen blijven presteren.

De gewrichten van je paard preventief ondersteunen

Een gewricht bestaat uit botten die langs elkaar bewegen. De uiteinden van de botten zijn bekleed met kraakbeen wat zorgt voor bescherming en een glijbeweging. Dit is nodig omdat tijdens een training veel kracht op de botten en de gewrichten komt te staan. 

Rondom een gewricht bevindt zich gewrichtskapsel. Binnen dit gewrichtskapsel bevindt zich een gewrichtsholte die is gevuld met synovia: een stroperige vloeistof die ervoor zorgt dat  de gewrichten van je paard soepel bewegen. 

Verder is het belangrijk dat gewrichtsbanden worden ondersteund. De gewrichtbanden of ligamenten houden de botten en de gewrichten bij elkaar. Deze banden zijn gemaakt van heel sterk bindweefsel en zorgen ervoor dat de gewrichten veel krachten tijdens de training kunnen opvangen. Voor een lange levensduur van de gewrichten is het dus verstandig om je paard te ondersteunen met een supplement. 

Een bekend gewrichtsprobleem is artrose. Dit komt overeen met een progressieve degeneratie van de gewrichten. Het leidt tot de afbraak ervan, tot ontstekingen en het risico dat het subchondrale bot breekt. Aangezien deze aandoening vooral voorkomt bij sportpaarden, is het goed om te bekijken welke opties er zijn om dit tegen te gaan.

PASKAFLEX®: de oplossing voor soepele gewrichten

Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk preventief op te treden tegen degeneratie van het kraakbeen. PASKAFLEX® heeft een  unieke formule die middelen die het kraakbeen beschermen (bestanddelen die helpen de gevolgen van ontstekingen te onderdrukken) combineert met organische silica.

PASKAFLEX® 'eerste functie is om het gewrichtskraakbeen te ondersteunen door zijn samenstelling:

  1. Glucosamine, chondroïtine en MSM stimuleren de ondersteuning van het gewrichtskraakbeen.
  2. Gehydroliseerd collageen levert de essentiële aminozuren voor de synthese van dit eiwit, wat de basis is voor het kraakbeen.
  3. Koper, zink en mangaan en sporenlementen die een sleutelrol in de vorming van gewrichtskraakbeen spelen.
  4. Zwarte bessen en DHA (Omega-3 vetzuren) dragen bij aan de kwaliteit van de synovia (gewrichtsvloeistof).

De tweede rol is het stimuleren van de mineralisatie van het subchondrale bot door de levering van organische silica afkomstig van bamboe.

 

PASKAFLEX® is een zeer compleet product en het is gemakkelijk toe te dienen door de vorm in korrel (koude granulatie, waardoor de ingrediënten hun werking behouden).