Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Waarom glucosamine voor je paard bij artrose

Heeft je paard artrose of een ander gewrichtsprobleem? Dan is je vast geadviseerd om glucosamine te gebruiken. We leggen je in deze blog graag uit wat de werking is van glucosamine.

Hoe werkt glucosamine als jouw paard last heeft van artrose?

Het meest bekende gewrichtsprobleem bij paarden is artrose. De gewrichten bestaan uit kraakbeen, synoviale vloeistof en gewrichtsbanden. Artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en dunner en zachter wordt. Kraakbeen zit in het gewricht over de boteinden heen. Door het gebrek aan kraakbeen en gewrichtsvloeistof wordt het gewricht minder soepel en ontstaat er vaak pijn bij je paard. Dit kan zich uiten in stijfheid, zichtbare kreupelheid en zwelling. Artrose kun je niet genezen maar wel ondersteunen met een supplement voor paarden met glucosamine. Glucosamine geeft ondersteuning doordat het een lichaamseigen aminosuiker is en een belangrijke bouwsteen voor het kraakbeen en bindweefsel. Wanneer je glucosamine geeft, dan stimuleert dit de aanmaak van gewrichtsmeer, ook bekend als synovia.

MSM en andere belangrijke hulpstoffen

Het beste resultaat bereik je met glucosamine als je kiest voor een supplement waarin onderstaande hulpstoffen zijn verwerkt.

  • MSM is zwavel die van nature voorkomt in het lichaam. Zwavel speelt een belangrijke rol bij aanmaak van callogeen, het belangrijkste bestanddeel van bindweefsel en kraakbeen. Verder zorgt zwavel voor het verminderen van pijn en ontstekingen.
  • Chrondroïtine, dit heeft een 2 doelen; het gaat de afbraak van kraakbeen tegen en dient tevens als bouwsteen voor nieuw kraakbeen.
  • Collageen, een lichaamseigen suiker, zorgt voor stabiliteit en elasticiteit van het kraakbeen. Daarnaast vermindert collageen botafbraak.
  • Hyaluronzuur, dit is verantwoordelijk voor het schokdempend en smerend vermogen van het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof.
  • Vitamine C, is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefsel en kraakbeen en remt de afbraak van glycosaminoglycanen.
  • Zwarte bes, verminderen van pijn.

Op zoek naar een geschikt product?

Producten die de belangrijkste elementen bevatten zijn Paskaflex en vloeibare Glucosamine.

Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag? Wij geven dagelijks gratis deskundig advies. We helpen je graag verder.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.Heb je vragen over onze producten of hoe je het gebruikt? Neem dan contact met ons op. Ons team van specialisten adviseert je graag.