Waar ben je naar op zoek?


Vind artikel in Gezondheid op tag

Vitamine-mineralenmix voor je sportpaard

Elk paard heeft voldoende vitamines en mineralen nodig om gezond te blijven. De mate waarin aanvulling nodig is, is afhankelijk van het basisrantsoen, de inspanning die moet worden geleverd, erfelijke aanleg en temperatuur. Dit kan op verschillende manieren: via krachtvoer, door enkelvoudige supplementen en met multi-vitamine-mineralenpreparaten.

Vitamine-mineralen mix voor je paard

Het voordeel van die laatste manier is dat je zeker weet dat de benodigde bouwstoffen in een vaste verhouding worden gevoerd. De dosering bepaalt alleen hoeveel jouw paard elke dag binnenkrijgt.

Is een aanvulling voor elk paard nodig? Dat hangt ervan vanaf in hoeverre de benodigde ingrediënten al aanwezig zijn in het ruwvoer en in het krachtvoer. Aanvulling met een preparaat is essentieel voor paarden die dagelijks intensief worden getraind of in een herstelfase zitten. Ook drachtige merries hebben behoefte aan een specifiek mineralenpreparaat om het veulen gestaag te laten groeien en zelf voldoende reserves te behouden.

De preparaten zijn er in verschillende soorten; in vloeibare vorm, pasta’s en brokjes. Behalve aanvulling van vitamines en mineralen bevorderen de preparaten soms ook de spijsvertering, de maaggezondheid of beschermen ze tegen gifstoffen.

"Meestal bepalen de ingrediënten de vorm"

Elk preparaat heeft zo z’n specialiteit. Die bepaalt vaak ook de vorm. Zo zijn veel vitamines het beste te bewaren in vloeibare vorm, terwijl veel ingrediënten die de darmgezondheid bevorderen vaak alleen te gebruiken als brokjes of poeder.

Paskacheval heeft verschillende vitamine-mineralenpreparaten voor sportpaarden in de productlijn.

Paskamine: voor volwassen sportpaarden

Een aanvulling op het voer voor sportpaarden waarvan dagelijks veel wordt gevraagd. Paskamine vormt een brede aanvulling op de sportbrok die de paarden dagelijks krijgen. De calcium-fosfor verhouding is zo uitgekiend dat het goed gecombineerd kan worden met granen; enkelvoudig en in brok.  De samenstelling van Paskamine bestaat uit sporenelementen, mineralen en vitamines. Daarmee bevordert het bij sportpaarden de spijsvertering en de bloedsomloop. De diverse B vitamines bevorderen de gezondheid en het functioneren van de lever (sorbitol, choline en verschillende plantextracten). Met zo’n compleet preparaat worden de spieren ondersteund voor goede prestaties van zowel dressuurpaarden als springpaarden.

Adia concept: op maat samengestelde aanvulling

Voor grote sportstallen biedt Paardensupplementen in samenwerking met Paskacheval een unieke mogelijkheid met het Adia concept. Na een bezoek aan de stal en een intake wordt samen met eigenaren en trainers besproken wat de doelstellingen voor de stal zijn. Met de verzorgers worden de rantsoenen besproken. Daarnaast worden representatieve monsters genomen van het ruwvoer en wordt de analyse van het overwegende krachtvoer opgenomen. Deze worden verstuurd naar het laboratorium van Paskacheval in Frankrijk.

Aan de hand van de doelstellingen en nutritionele waarde van het rantsoen krachtvoer, de doelstellingen en de rantsoenen wordt een advies op maat gemaakt van de mineralen-vitaminemix. Dit advies bieden wij met een offerte aan bij de stal. We maken een afspraak om het aanbod door te nemen en bekijken dan of er nog aanpassingen nodig zijn. Na opdrachtverstrekking wordt de partij geproduceerd en geleverd binnen 4 weken. Geïnteresseerd? Neem contact op met Ralph van Paardensupplementen: 06-18844628.

Paskatonic: zuurstof door rode bloedcellen

Paskatonic is een specifieke aanvulling die erop is gericht om het hepatisch stelsel te ondersteunen (leverfunctie) en de aanmaak van rode bloedcellen te stimuleren. Zodoende is Pasktonic zeer geschikt voor paarden met een lage hb-waarde. Bij sportpaarden helpt Paskatonic dus om het zuurstoftransport in het bloed te verbeteren, waardoor de paarden bet
ere prestaties kunnen leveren  en het uithoudingsvermogen toeneemt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »