Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Waar ben je naar op zoek?

Tips om de prestaties van je paard te bevorderen

Is suiker slecht voor jouw paard?

  • Geplaatst op
  • Door Annet Veen
Is suiker slecht voor jouw paard?

Suiker in paardenvoer is een veel besproken onderwerp en wordt vaak gezien als iets wat je beter kan vermijden. Suiker en zetmeel (een complexere vorm van suiker) zijn beide energieleveranciers voor je paard en dus hard nodig als je wilt dat je paard prestaties levert. Echter moet de inname van suiker passen bij de behoefte van je paard om problemen als overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid te voorkomen.

Bij welke temperatuur heeft mijn paard electrolyten nodig?

  • Geplaatst op
Bij welke temperatuur heeft mijn paard electrolyten nodig?

Een paard is een zoogdier, een warmbloedig wezen. Dat betekent dat het lichaam zelf de temperatuur reguleert, waarbij een paard op een kerntemperatuur van 37,7°C is ingesteld. Door zweet te produceren kan het lichaam zichzelf koelen. Dat is belangrijk om te weten, omdat wij vaak de reden zijn dat het paard het warm krijgt en dus gaat zweten.  Training, het type huisvesting, gebruik van dekens, stress en reacties op ontstekingen en blessures zorgen allemaal voor stijging van de  lichaamstemperatuur. Ga er dus niet gewoon van uit dat een paard alleen in de zomer veel zweet.

Spieropbouw en herstelvermogen

  • Geplaatst op
Spieropbouw en herstelvermogen

Sterke spieren zorgen er voor dat het paard gezond en fit blijft, maar verbeteren ook de prestatie van het dier. Soms kan het om een andere reden belangrijk zijn dat het paard over een gezond spierenstelstel beschikt. Bijvoorbeeld bij fysieke belasting, training of bij aandoeningen zoals artrose.