Waar ben je naar op zoek?

Lilian haar Welsh gebruikte 2 producten en wilgentakken na een peesblessure

We hebben onderstaande bijna erop zitten: “geef 10 dagen de Tendi Protec, 50 ml en daarna 15 dagen de Prele, 30 gram en weer herhalen”.

Inmiddels is er controle geweest en het onderzoek dat vooraf gedaan werd zonder echo bleek de pony nergens geen last meer te hebben. We hebben buiten bovenstaande ook dagelijks wilgentakken laten eten daar dit soort bomen bij de stalling groeien. Men zei me dat ze geen kwaad kunnen en ook een pijnstillende en ontstekingsremmend werken…

in die tussentijd alleen met hem gestapt waarbij we rustig aan hebben opgebouwd van 5 naar 10 minuten en uiteindelijk ook het hellinkje op en af van de oprit. Daarna begonnen met elke dag lekker even buiten zetten om eens even te kunnen rollen maar als hij gekke bokkesprongen begon te maken er meteen uitgehaald maar het schaadde hem kennelijk niet met 1 gek rondje. Na een week net even wat langer laten staan om “gek” te doen want t is een vurig ponietje. Ook dat bleek geen probleem te geven…
Toen de dierenarts er nog eens bijgehaald en na dit verhaal vond zij een echo absoluut overbodig…

Ik heb haar verteld over de voedingssuplementen en of het daar nou door komt of niet, ik sta versteld… De dierenarts vertelde me op de dag van het ontstaan van de blessure dat ik moest rekenen op een half jaar tot een jaar…. Hij mag weer beginnen met opbouwen en ook weer de wei op. Geen enkel teken van kreupelheid te zien.

Wat raadt u me nu aan…….iedere maand dan als onderhoud gebruiken ?  En zo ja, welke van de 2 nog alweer….

 

Reactie Suzan: Mijn advies is zeker om de Tendi Protec te blijven inzetten. Reden dat je daarmee de kans op een terugval heel veel kleiner maakt en zorgt dat de pezen soepel blijven. Een beschadigde pees is veel minder soepel.
Je geeft dit elke maand in een kuur van 10 dagen en dan 50 ml aanhouden.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »