Waar ben je naar op zoek?

Gluco balance | suikerstofwisseling

Voor paarden die fructosamine uit Engels raaigras slecht verwerken en voor te zware paarden.

€59,95

Incl. btw 9%
Op voorraad

Gluco balance | suikerstofwisseling

Beschrijving

Voor paarden die fructosamine uit Engels raaigras slecht verwerken en voor te zware paarden.

Voor paarden met een verstoorde suikerbalans

Phytonics Gluco balance is ontwikkeld om de suikerbalans in het lichaam van jouw paard te ondersteunen. Voor paarden die hier al last van hebben, maar ook preventief te gebruiken.

Paarden staat op (te) rijk grasland dat veelal is ingezaaid met Engels raaigras. Het gras is prima voor koeien, omdat het daarbij helpt om zo veel mogelijk melk te laten produceren. Het hoge suikergehalte is echter niet geschikt voor veel paarden.

Naast het suikerrijke gras krijgen paarden teveel en te rijke voeding bewegen ze vaak te weinig. De verstoorde suikerstofwisseling leidt tot overgewicht en andere suiker gerelateerde aandoeningen.

Onderdeel bij management bij verstoorde suikerbalans

Door het voer- en stalmangement aan te passen op het paard kan de suikerstofwisseling al flink worden verbeterd. Denk daarbij aan het rantsoen (schraal en verspreid over de dag), gecontroleerde weidegang en dagelijkse beweging. Daarnaast draagt Gluco balance als onderdeel van het dagelijkse voer bij.

Veel paardeneigenaren geven aan dat ze snel een reactie zien bij hun paard: zowel zichtbaar als voelbaar. De vetopslag neemt waarneembaar af.

  • Bestaat uit een unieke samenstelling van kruiden, aminozuren, vitaminen en sporenelementen
  • Heeft Een hoge dosering werkzame ingrediënten heeft
  • Kent geen toevoeging van vul-, geur-, of smaakstoffen

Gluco balance is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking van en met dierenartsen.

De technologie achter Gluco balance

Niet voor niets werd Gluco balance product van het jaar in 2019 in de categorie supplementen. Gluco balance speelt op diverse organen in om de suikerstofwisseling te beïnvloeden.

Bij de stofwisseling speelt de lever een belangrijke rol. De kruiden Berberis vulgaris (Zuurbes), Brassica Oleracea italica (Broccoli), Carduus marianus (Mariadistel), Corylus avellana (Hazelnootblad), Cynara scolymus (Artisjok) en Rosmarinus officinalis (Rozemarijn) stimuleren de reinigende werking van de lever. Choline ondersteunt ook de lever en nieren evenals de prikkeloverdracht in de hersenen.

De stofwisseling wordt positief beïnvloed door Cinnamomum ceylanicum (Kaneel) en Hibiscus sabdariffa (Chinese roos). Ook Inositol en de mineralen Fosfor, Jodium, Magnesium-citraat, Mangaan, Selenium en Zink-citraat en verschillende vitaminen ondersteunen de omzettingsprocessen in het lichaam. Omdat de suikerhuishouding ook hormonaal gerelateerd is bevat Phytonics Gluco balance ook Agnus castus(Monnikspeper) en de mineralen Kalium en Koper.

De maag wordt ondersteund door de aanwezigheid van Foeniculum vulgare (Venkel), Glycyrrhiza glabra (Zoethout), Urtica urens (kleine Brandnetel) en Zingiber (Gember).

Gebruiksaanwijzing

Het product is bedoeld om dagelijks toe te voegen aan het rantsoen. Voeg Glucobalance toe aan het krachtvoer in de volgende hoeveelheden: in de eerste week twee keer per dag, na de eerste week één keer per dag:

  • Volwassen paard: 1 maatschep.
  • Pony: 3/4 maatschep.

1 maatschep bevat ca. 8 gram.

Bij verbetering kan de dagelijkse hoeveelheid worden verminderd, waarbij belangrijk is om het effect op het paard goed te monitoren. Meestal kan de dagelijkse hoeveelheid tot de helft van de aangegeven hoeveelheid worden beperkt. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dagelijkse hoeveelheid gegeven worden. We adviseren om dagelijkse hoeveelheid bij verbetering geleidelijk terug te brengen tot een minimum waarbij het effect nog zichtbaar is.

Sommige dieren kunnen bij de start van de behandeling een kortdurende verergering krijgen of anderszins heftig reageren. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Geur en smaak accepteren

Gluco balance is een poeder. Als je paard kieskeurig is in de acceptatie van ander voer of supplementen, dan adviseren we om bij het eerste gebruik van Gluco balance te beginnen met een theelepel. Daarna kan het dagelijks worden opgebouwd naar 2, 3 enz. theelepels, totdat de aanbevolen hoeveelheid van een maatschep is bereikt. Over het algemeen wennen paarden zo aan de geur en accepteren ze het goed.

Daarnaast helpt het mengen door slobber of andere geurend voer ook voor betere acceptatie. Voeg wel de Gluco balance pas direct voor het voeren aan de slobber toe.

Gebruiksduur

In een acute situatie hoeft Gluco balance een korte periode worden gevoerd: van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog tenminste enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken.

Gluco balance kan veilig lange tijd worden doorgegeven. Wel adviseren we een week te stoppen na 6 a 8 weken om telkens weer een trigger te geven.

Bewaaradvies

Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 °C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat gedrukt onder op de pot.

Samenstelling & Ingrediënten

VERPAKKING
Pot a 500 g

SAMENSTELLING

Voedermiddel
Fenegriek,Zuurbes, Varkensgras, Rozemarijn,Gember,Zoethout, Groene kool,Monnikspeper,Spinazie, Peterselie,Artisjok,Venkel,Salie, Mariadistel,Grote brandnetel,Rosella,Broccoli, Kleine brandnetel,Kaneel,Bamboe, MSM, Magnesium,Himalayazout, Maiszetmeel
Analytische samenstelling (per kg/l)
Ruwe celstof 10,44 %
Ruw eiwit 11,40 %
Ruw vet 3,30 %
Ruwe as 33,33 %
Natrium 8,73 %
Additieven
Additieven bij vloeistoffen per l vermeld
Anti-oxidanten
Smaakstoffen
Anti klontermiddelen
Sporenelementen
Aminozuren
Vitamines
TYPE PRODUCT
Aanvullend diervoeder voor paarden
Erkenningsnummer 217363

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Voordeelbundels: Speciaal voor jou geselecteerd

Gluco balance | suikerstofwisseling
Uw selectie
Gratis verzonden met Zandweg
Je bespaart 0%

€86,90 €86,90

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »