Waar ben je naar op zoek?

Fokkerij

Fokkerij

Ter ondersteuning van de fokkerij hebben we verschillende producten in het assortiment.  Hieronder vind je een handig overzicht met producten gecategoriseerd in het stadium van de (voorbereiding op de) dracht.

Ondersteuning van de merrie

Voorbereiding op de dekking

Lifeforce Formula: 60 dagen voor dekking

Eén van de effecten van Lifeforce Formula is dat merries meer hengstig worden. De sporenelementen ondersteunen het reproductiesysteem van merries en hengsten. Bovendien verhoogt de kans op een succesvolle paring en verbetert de conceptieratio van een hengst.

Paskacheval Fecontonic: 21-30 dagen voor dekking

Helpt de vruchtbaarheid van de merrie te bevorderen. Het is ontwikkeld om de vorming van het follikel te stimuleren en om de follikels te helpen groeien. Doel daarvan is een betere kwaliteit eitjes te krijgen dan bij oudere follikels.

Paskacheval Ovultonic: 7 dagen en op de dag van inseminatie

Is specifiek samengesteld om de kans op een succesvolle dekking/inseminatie te vergroten.

 

Tijdens de dracht

Paskabreeding

Samengesteld om drachtige merries te ondersteunen en bij te b dragen bij aan de evenwichtige groei van het veulen. De plantenextracten waarmee deze mineralen gecombineerd zijn, worden van oudsher gebruikt voor de algemene versterking van het immuunsysteem en de spijsvertering. In de aanloop naar de geboorte bevorderen de sporenelementen en vitamines de (kwaliteit van de) melkafscheiding.

Lifeforce Elite

Omdat door de werking van levende gistculturen voeding beter wordt opgenomen, kan Lifeforce veel betekenen voor drachtige merries. Vooral in het laatste stadium van de dracht neemt het veulen in de baarmoeder veel ruimte in, waardoor de darmen min of meer in de verdrukking komen. Daardoor neemt de eetlust van de merrie af. Juist dan is het extra belangrijk dat de voeding die binnenkomt optimaal wordt benut. Bovendien is aangetoond dat de melkhoeveelheid en -kwaliteit van zogende merries die Lifeforce krijgen beter is, waardoor hun veulens er conditioneel uit springen.

 

Voorbereiding op de geboorte

Poulitonic: 30 dagen voor de geboorte

Helpt de merrie te kalmeren in de aanloop naar en tijdens de geboorte van het veulen. Voor de merrie bevordert dit het herstel van de baarmoeder en terug te komen in de reguliere hormonale cyclus. 

Direct na de geboorte

Paskacheval Metratonic: direct na de geboorte tot 21 dagen erna

Aanbevolen voor merries die net zijn bevallen om het risico op een baarmoederontsteking te beperken. Metratonic is erop gericht om vochtverlies uit het geboortekanaal tegen te gaan en zo de kans op infecties te verkleinen.

Ondersteuning van het veulen

PASKA'IMUFLOR: dag van de geboorte

Helpt om direct na de geboorte de darmflora goed te laten opstarten.

PASKATONIC 912: week 1 - week 8 na de geboorte

Ondersteunt het immuunsysteem door de nodige aanvulling aan vitamines en mineralen die speciaal op veulens is afgestemd. Elke 2 weken toedienen.

FOAL Pack: Bundel met PASKA'IMUFLOR en PASKATONIC 912

Paskafoal: week 1 - maand 10

Aanvulling op de melk en later veulenbrok voor een optimale ontwikkeling van het veulen. Verrijkt met prebiotica (FOS, MOS) en probiotica (levende gistcellen) die de darmflora in evenwicht brengen. 

Spenen

PASKA'IMUFLOR: Week van het spenen

Helpt om bij het spenen de darmflora goed in balans te brengen bij de overgang van de melk naar volledig vast voedsel.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »