Waar ben je naar op zoek?

4.9 stars based on 29 reviews

FORMULA: brengt je paard in topconditie

Lifeforce Formula van Alltech brengt paarden in topconditie. Bevat pre- en probiotica om de spijsvertering te ondersteunen en het immuunsysteem. Je ziet dit terug in het gewicht, de vacht en algehele conditie van paarden.

€49,95

Incl. btw 9%
Op voorraad

Beschrijving

Het resultaat zegt meer dan 1000 woorden

Innovatie en wetenschappelijke onderbouwing laten zien dat 1 product in staat is om zoveel positieve resultaten te laten zien. 

Wat doet LIFEFORCE FORMULA?

LIFEFORCE Formula voorziet in bouwstenen die het natuurlijke immuunsysteem ondersteunen. Het bevat organische sporenelementen die dichter bij haar natuurlijke vorm staan. Daardoor zijn ze beter te absorberen, op te slaan en te gebruiken door het paard. 

LIFEFORCE Formula heeft de volgende positieve effecten:

 • Ondersteuning van het immuunsysteem.
 • De darmgezondheid optimaliseren.
 • Ondersteuning van de spijsvertering.
 • Brengt magere en dikke paarden op een juist gewicht.
 • Voor een gezonde huid, vacht.
 • Versterkt de keratinestructuur voor gezonde hoeven.
 • Grotere beschikbaarheid en opname van antioxidanten.
 • Verbeterde biologische beschikbaarheid van sporenlementen.
 • Minder uitscheiding van sporenelementen.

 

Ook ideaal voor de fokkerij

Specifiek voor de fokkerij dragen de organische gebonden sporenelementen in Lifeforce Formula bij aan een betere kwaliteit van de melk, wat gunstig is voor een evenwichtige groei van veulens. Bovendien wordt het reproductiesysteem voor merries en hengsten ondersteund.

Minstens zo belangrijk voor drachtige merries is de levende gisten (pre- en probiotica) de spijsvertering ondersteunen, waardoor de voedingstoffen uit het rantsoen optimaal worden verteerd. Vooral in de laatste fase van de dracht is dit essentieel, vanwege de verminderde eetlust van merries. Dan is het essentieel om de reserves te behouden.

De technologie achter Lifeforce

Belangrijkste ingrediënten 

Lifeforce bestaat uit de volgende gepatenteerde ingrediënten:

 1. Speciaal geselecteerde gist bevordert de prestaties van dieren. Gastro-intestinale (GI) gezondheid en integriteit zijn essentieel voor de prestaties van dieren. De gist voedt zorgt voor voeding van het maagdarmkanaal. Zo speelt het een cruciale rol bij diervoeding en (re)productie. Bovendien verbetert gist de voerefficiëntie door de microflora in de darmen te normaliseren en de natuurlijke afweer van de organismen te stimuleren, wat de functie van het spijsverteringsstelsel versterkt.
 2. Organisch selenium, een belangrijk antioxidant voor mens en dier. Het ondersteunt de normale reproductieve functie van merries en hengsten. Organisch selenium ondersteunt normale waarden van colostrum het (biest) en melkseleniumniveau en biedt voedingsondersteuning van het veulen.
 3. Organische sporenmineralen die minerale voeding leveren in een vorm zo dicht mogelijk bij de natuur. Organisch zink is belangrijk voor normale ontwikkeling en botvorming en is ook een essentieel mineraal voor gezonde huid en haar.
 4. Organisch mangaan voor een gezonde bot- en kraakbeenontwikkeling. Het kan ook de vorming en groei van bindweefsel ondersteunen.
 5. Organisch koper dat helpt bij het bouwen van keratinestructuren voor gezonde hoeven en botvorming. Het speelt ook een rol bij energieomzetting op celniveau en voor de immuunfunctie.

Lifeforce is gegarandeerd vrij van hordenine, cafeine en theobromine.

*Waarom gedroogde granen?

Zoals je weet, is Lifeforce voornamelijk gebaseerd op gistculturen. Deze levende gisten worden geproduceerd op andere dragers, waaronder Dried Distiller's Grains Solubles of kort DDGS. DDGS is een nevenproduct uit brouwerijen. Meestal van brouwerijen die werken met mais, maar sommige werken ook met gerst of tarwe. Daarom kunnen we niet stellen dat Lifeforce gluten-/granenvrij is, omdat in het productieproces mogelijk granen worden gebruikt. 

Gebruiksaanwijzing

Aanbevolen om 2 keer per dag toe te dienen in de volgende hoeveelheden:

 • Volwassen paarden: 2 maal 1 maatschepje per dag.
 • Pony: 2 maal een half maatschepje per dag.

De meegeleverde maatschep is ongeveer 27 gram.

Lifeforce is een poeder. Als je paard kieskeurig is in de acceptatie van ander voer of supplementen, dan adviseren we om bij het eerste gebruik van Lifeforce te beginnen met een theelepel. Daarna kan het dagelijks worden opgebouwd naar 2, 3, 4 enz. theelepels, totdat de aanbevolen hoeveelheid van een maatschep is bereikt. Over het algemeen wennen paarden zo aan de geur en accepteren ze het goed.

Daarnaast helpt het mengen door slobber of andere geurend voer vaak ook voor een goede acceptatie. Voeg wel de Lifeforce pas direct voor het voeren aan de slobber toe, om de werking van de gisten in de darmen te behouden. Om zeker te weten dat het goed wordt opgenomen raden we aan om het in een voerbak aan te bieden over het krachtvoer/luzerne.

Fokmerries ter dekking

Om Lifeforce Formula te gebruiken ter voorbereiding op de dekking is aan te raden om 2 maanden voor het geplande moment van insemineren te starten.

Meer informatie over

Samenstelling & Ingrediënten

VERPAKKING
Zak van 1,7 kilo of emmer van 5 kilo

SAMENSTELLING

Voedermiddel
Gedroogde en gefermenteerde granen, gistproducten (Saccharomyces cerevisiae).
Analytische samenstelling (per kg/l)
Ruwe celstof 5,0%
Ruw eiwit 30,0%
Ruw vet 3,5 %
Ruwe as 6,0 %
Natrium 0,19 %
Sporenelementen
Koper (koperchelaat) 530 mg
Mangaan (mangaan chelaat) 350 mg
Selenium (selenomethionine) 17,6 mg
Zink (zinkchelaat) 2110 mg

TYPE PRODUCT

Aanvullend diervoeder voor paarden
Erkenningsnummer aIEMH000234, aGBRUT8790226

Reviews

4.9 sterren op basis van 29 beoordelingen. Wij maken gebruik van Trusted Shops als een onafhankelijke dienstverlener voor het verkrijgen van beoordelingen. Trusted Shops heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het om echte beoordelingen gaat.

 • Door Astrid op 22/03/2023

  de vacht van mijn paard ziet er door gebruik beter uit. hij heeft wat last van een soort regenschurft

 • Door Marjolein op 11/12/2022

  het heeft onze shetlander van haar zeer hardnekkige dunne mest afgeholpen, nadat we ook al meerdere keren bij de dierenarts geweest waren. We blijven haar dit geven, met af een toe een ingelaste pauze.

 • Door Monique op 14/06/2022

  Bevordert de gezondheid van onze pony's

 • Door Lindsay op 22/03/2022

  Het is nog wat te vroeg om te zeggen of het echt werkt, maar ze lijken wel wat minder buikig en mijn ene pony is altijd wat stijfjes, en dat lijkt ook minder.
  Maar moest wel begonnen met een mini theelepel eerst, want ze wilde het niet eten. Maar langzaam opgevoerd en nu gaat het prima.

 • Door Lonneke op 04/11/2021

  Zeer goede opname, zuinig in gebruik bij onderhoudsdosering. Paarden goed in hun vel, letterlijk en figuurlijk.

 • Door Josien op 12/10/2021

  Dieren doen het er goed op te dik worden ze slanker te dun worden ze steviger dus een goed product ook zie ik dat de selenium zijn werk doet op de soepelheid van de spieren

 • Door Lonneke op 05/10/2021

  Al jaren een vaste toevoeging en de paarden doen het er prima op. Goede vacht, rustige darmen.

 • Door Claudia op 11/08/2021

  Mijn kieskeurige eter, eet dit gemakkelijk op. Ik geef het nog te kort om duidelijke mening te geven.

 • Door Josien op 25/07/2021

  Zeer tevreden over het product pony’s die te dik waren worden mooi en zijn niet langer buikig. Pony’s die iets schraal waren worden voller de vachten glimmen en ze zijn soepeler en hebben meer uithoudingsvermogen. Dus kortom aan te raden voor iedereen.

 • Door Isabella Gerbrands op 18/07/2021

  Ik ben net begonnen met dit supplement en ben er al erg tevreden over. Ik ga het zeker ook gebruiken bij mijn andere twee paarden en na 2 weken zag ik al erg veel verschil met het supplement.

 • Door Tamara op 04/07/2021

  Geweldig product voor een goede prijs!

 • Door Yvonne op 01/05/2021

  Paard eet het gemakkelijk... ben benieuwd of het helpt op langere termijn... nu nog te kort om er wat van te zeggen

 • Door Laura van de Pas op 04/02/2021

  Mijn ruin is zichtbaar beter in zijn vacht gekomen sinds het gebruik van lifeforce formula. Voorheen maakte hij weinig wintervacht aan en kwam hij moeilijk door zijn haren. Ook was hij moeilijk op een goed gewicht te houden en viel hij m.n. in de winterperiode erg veel af. Deze winter heb ik hier totaal geen probleem mee gehad!

 • Door irenehop62 op 07/11/2019

  PrimA met een week al behoorlijk verschil zicht baar.

 • Door Maud Hamstra op 10/09/2019

  Een poos terug begonnen met life force elite en wat een top spul! Ik heb een shetland merrie overgekocht en die was echt veel te dik, ze had een hangbuik die ik er met dagelijkse intensieve beweging echt niet vanaf kreeg! Ik heb toen ik begon met het spul een foto gemaakt en zo elke week een foto, na de eerste week zag je nog niet veel maar als ik de fotos van week 1 en 5 onder elkaar zette zag je zo mooi verschil, ik merkte dat mijn shet ook sneller door haar wintervacht heen kwam en een mooie nieuwe glanzende zomervacht kreeg, nog iets positiefs is dat ik mijn merrie erg graag wou laten dekken dit jaar want vorig jaar lukte het na 4x dekken niet nu heeft mn merrie een poosje bij een hengst gelopen en was ze toen ze terug kwam overduidelijk drachtig!! Dus ook aan de vruchtbaarheid draagt dit supplement zeker bij echt super tevreden over dit supplement!

 • Door Veenstra op 04/09/2019

  slaat goed aan bij de paarden en zien er super uit beginnen direct meer te glimmen

 • Door yolanda op 29/04/2019

  Super product.

 • Door Carla op 28/04/2019

  Top produkt Aan iedereen aan te bevelen.

 • Door Carla op 28/04/2019

  Lifeforce al eerder elite gebruikt voor de sport .Nu de gewone omdat ik vind dat ze wel wat extra mag hebben nu ze 22 is.

 • Door Margriet op 28/03/2019

  Mijn paard doet het er goed op, binnen een week zichtbaar verschil.

 • Door Annemiek op 12/03/2019

  Enige maanden geleden begonnen met Lifeforce Formula. Paard had opgetrokken buik en lastig om er bespiering op te krijgen.
  Binnen een maand was de opgetrokken buik zichtbaar verbetert. Na twee maanden gestopt met voeren om te kijken wat het effect zou zijn. Vandaag snel weer een nieuwe verpakking bestelt omdat het duidelijk weer slechter is geworden. Het effect is dus duidelijk zichtbaar. Wat betreft de bespiering zie ik nog niet heel veel resultaat. Het is lastig te bepalen of dit door de Lifeforce of door de extra training komt. Misschien moet ik daar nog een extra product aan toevoegen.
  Ook heb ik een merrie die lastig drachtig wordt. Ik ga haar nu ook de Liforce Formula voeren en hopelijk gaat het dit jaar lukken om haar drachtig te krijgen.

 • Door monique kalmthout op 16/08/2017

  Ik geef de formula aan mijn 23 jarige ruin. Na een verhuizing van stal heeft hij een terugslag in conditie gehad. Ik geef het nu bijna een week. kan dus nog niet veel zeggen over de werking bij mijn paard. Hij vond het de eerste dag een rare smaak en moest er echt even aan wennen. maar nu eet hij het makkelijk op als ik het in de slobber doe.
  Ik ben zeer benieuwd en laat zeker weten wat het resultaat is.

 • Door Chantal op 04/08/2017

  Ik gebruik sinds vorig jaar lifeforce formula voor mijn paard.
  Paardje was niet dik te krijgen en was heel gevoelig voor ander eten.
  Paardje was na 4 weken op het gewicht wat hij moest zijn en geen 1 x de dierenarts meer hoeven laten komen sinds vorig jaar!
  Begin langzaam weer te genieten in plaats van op te letten of hij niets heeft!

  Durf dan ook wel te zeggen dat dit door dit product komt. Weerstand is hoger, hij is actiever en hij is weer op gewicht ( misschien iets te op gewicht nu haha ).

  Ik blijf dit product nu voeren zodat deze weerstand ook zo blijft! Super product en niet te vergeten aardige kundige mensen met een snelle levering!

 • Door lischinka klaassen op 20/12/2016

  net zoals mijn ervaring met de elite! is de formula ook een product wat zich helemaal waar maakt! ook een echt aanrader

 • Door Elise Berkhout op 09/12/2016

  Wauw!!! Na 3 weken al een enorm verschil in beweging en bespiering. Deze 10 jarige merrie heeft afgelopen jaar alleen op de wei gestaan. Nu weer aan het werk met een voorzichtige opbouw. Veel longeren en een paar keer per week rijden. Ze loopt al veel soepeler en begint wat ronder te worden. Ik kan niet wachten hoe ze over een paar maanden is.....

 • Door angeliek mars op 09/11/2016

  Mijn fjord kreeg ik maar niet op gewicht. Na advies lifeforce Formula gebruikt. En echt binnen 2 weken kwam hij al aan.
  Zijn uithoudingsvermogen werd ook weer stukken beter. Nog elke dag heel blij mee, zeer dankbaar.

 • Door Lonneke Mellens op 01/11/2016

  Wij gebruiken Lifeforce Formula nu al lange tijd. Eerst gestart in 2013 met onze sportpony die steeds last had van een rommelende buik. Ze was verder niet ziek, maar ze had altijd onrustige darmen en soms wat dunnere ontlasting. Sinds ze Lifeforce gebruikt, normale ontlasting en geen rare buikjes meer.
  Met onze bijna 3-jarige begin april 2014 een echte test gedaan. Zij stond niet in training. Luizen leventje, lekker buiten spelen enzovoort. Omdat ze later in het jaar klaar gemaakt zou worden voor de Welsh keuring, de test gestart. Begonnen met Lifeforce geven, geen training en dan zien of er in het lichaam ècht zichtbare veranderingen optreden .... de foto's zijn het klinkende bewijs, hoe ze van een puppy in februari uitgroeide naar een mooie dame in mei, gestart met longeren en een schitterende merrie eind juni!

 • Door Hetty Verkleij op 30/10/2016

  Heb een paard waar ik hard op moet werken. Waar ik eerder na een half uur rijden kapot af kwam kom ik nu sinds gebruik vd Lifeforce weer met een smile van mijn paard. Kan nu weer gewoon een half uur dressuurrijden. Hij is meer voorwaarts, heerlijk. Heb dan ook met goed resultaat mijn wedstrijden weer opgepakt.

 • Door Lisanne Meijer op 25/10/2016

  Al sinds het eerste uur een tevreden Life Force Formula afneemster. Mijn fokmerrie ziet er sinds ik haar Life Force Formula geef super uit. Met een veulen aan de voet was ze altijd moeilijk drachtig te krijgen maar sinds ik Life Force voer was ze mooi in een keer drachtig en heeft een goede melkproductie.

Voordeelbundels: Speciaal voor jou geselecteerd

FORMULA: brengt je paard in topconditie
Uw selectie
Gratis verzonden met Zandweg
Je bespaart 0%

€84,90 €84,90

FORMULA: brengt je paard in topconditie
Uw selectie
detox pakket
Je bespaart 6%

€108,41 €114,90

Recent bekeken

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »