Waar ben je naar op zoek?

Waarom kruiden voor paarden?

Waarom kruiden voor paarden?

Onze natuurlijke gedroogde kruiden voor paarden zijn van de hoogste kwaliteit. We hebben een strenge selectie gemaakt van kruiden waarvan wij zien dat ze ook daadwerkelijk iets bijdragen.

Paarden die grazen in de vrije natuur eten kiezen in hun rantsoen diverse kruiden. Elke plant bevat andere vitamines en mineralen Ze selecteren zelf welke planten ze grazen als er genoeg staan.

In veel Nederlandse weilanden vinden we in 2023 minder kruiden dan vroeger. Jouw paard vindt waarschijnlijk niet alles meer wat hij nodig heeft. Daarom zijn gedroogde kruiden ideaal. Je weet dan zeker:

  • dat de kwaliteit goed is,
  • dat de gehaltes werkzame stoffen voldoende zijn en
  • in welke dosering jouw paard de kruiden krijgt.

Wij zien dat het soms beter is te kiezen voor supplementen met verschillende planten en kruiden. De kruiden die wij dus los aanbieden zijn bewezen goed. In ons assortiment vindt je de meest gebruikte kruiden voor paarden: van anijs tot vlozaad.

Brandnetel voor paarden

Brandnetel draagt onder meer bij aan een goede weerstand en bloedsomloop. We zien dat paarden met stalbenen veel baat hebben bij het bijvoeren van brandnetel. Ook zorgt gedroogde brandnetel voor afvoer van afvalstoffen uit het lichaam wat een belangrijke basis is voor de gezondheid van paarden. 

Kurkuma poeder voor paarden 

De kurkuma wortel ken je in gedroogde gemalen vorm misschien wel als het gele goud. Het is een krachtig kruid met een hele brede werking door de werkzame stof curcumine. Kurkuma is voor paarden daarom een nuttig kruid om in de basis te voeren. Ook werkt het goed om je paard soepel te laten bewegen.

Welke kruiden zijn zinvol voor mijn paard?

We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je weten welke kruiden zinvol kunnen zijn voor jouw paard? Dan geven we graag geheel vrijblijvend advies. Je kunt Suzan dagelijks een berichtje sturen op +31648566572

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »