Waar ben je naar op zoek?

Vlozaad paard

We adviseren vlozaad voor paarden die zand eten voor een betere darmpassage. Kan worden gemengd door natte slobber voor makkelijke opname.

€26,25

Incl. btw 9%
Op voorraad

Beschrijving

Vlozaad paard bij regelmatig zand eten

Vlozaad paard is rijk aan psyllium vezels. De vezels kunnen 20 keer hun eigen gewicht aan water opnemen. Tijdens de spijsvertering vormt het een gelei achtige massa in de darmen die veel zand mee naar buiten afvoert. Bovendien helpt het om de samentrekking van de darmen te stimuleren.

Vooral voor paarden die regelmatig zand eten adviseren we ter preventie regelmatig vlozaad te geven. Zo helpt je om opgehoopt zand uit de darmen weg te krijgen. Hoeveel vlozaad per dag een paard nodig heeft lees je hieronder. 

Deze vlozaad bestaat uit hele zaden van de Plantago ovata. Voor kieskeurige eters: omdat het gemengd kan worden met natte slobber. Zo kan het gemakkelijk meegevoerd worden met het dagelijks rantsoen.

Wat is vlozaad?

De zaadjes zijn afkomstig van de plant Plantago Ovata. In de zaadvliezen van deze plant zit gomslijm dat bij vermenging met water een volumineuze massa vormt. Waarom de naam vlozaad? De zaadjes lijken op vlooien.

Waarom eet mijn paard zand?

Het kan zijn dat je paard zand eet uit verveling. Zand eten kan ook wijzen op een tekort aan mineralen. Als er sprake is van verveling dan is er mogelijk te weinig ruwvoer of afleiding aanwezig. Zorg dus dat je paard voldoende afleiding geeft en ruwvoer.

Daarnaast is het zinvol om vooral in het najaar en voorjaar vitaminen aan te vullen. Hiermee voorkom je dat er tekorten ontstaan. Een uitgebalanceerd vitaminen en mineralen supplement is Paskamine

Wanneer moet ik vlozaad paard geven?

Er is een simpele manier om te ontdekken of er te veel zand in de mest zit. Dit heb je nodig: water, touwtje, een wegwerphandschoen, een mestbal van je paard.

  1. Pak 1 mestbal van jouw paard met de handschoen.
  2. Draai de handschoen binnenstebuiten om de mest heen.
  3. Vul de handschoen tot halverwege met water en knijp de mest fijn.
  4. Knoop de handschoen dicht en hang deze op aan het touwtje.
  5. Laat de handschoen 2 uur hangen.
  6. Beoordeel hoeveel zand er in de vingers van de handschoen zit. Is dit meer dan 1 theelepel per vinger? Dan adviseren we om een zandkuur vlozaad te geven. 

Gebruiksaanwijzing

Het advies is om de bovenstaand dosering vlozaad 6 dagen achter elkaar te geven. Herhaal maandelijks voor paarden die regelmatig zand eten.

  • Volwassen paarden: 2 keer per dag 100 gram.
  • Pony: 2 keer per dag 50 gram.

Zorg dat je paard voldoende water krijgt om vocht in de darmen vast te kunnen houden. Vlozaad kan worden gemengd met natte slobber en is zodoende gemakkelijk opneembaar.

Samenstelling & Ingrediënten

VERPAKKING
emmer van 1,2 kg

SAMENSTELLING

Voedermiddel
Vlozaad
Analytische samenstelling (per kg/l)
Ruwe celstof 12,4 %
Natrium 0,1 %
Additieven
Anti-oxidanten
Smaakstoffen
Anti klontermiddelen
Sporenelementen
Aminozuren
Vitamines
TYPE PRODUCT
Voedermiddel voor paarden
Erkenningsnummer 40120

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.

Recent bekeken

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »