Waar ben je naar op zoek?

5 stars based on 2 reviews

Forage Guard mycoxinebinder voor paarden

Wil je jouw paard beschermen tegen de schadelijke effecten van mycotoxines? Forage Guard van Alltech bindt deze gifstoffen aan zich in de darmen, waardoor de gifstoffen met de mest worden afgevoerd.

€64,95

Incl. btw 9%
Op voorraad

Beschrijving

De mycotoxinebinder in breed spectrum voor paarden!

Innovatie en wetenschappelijke onderbouwing laten zien dat 1 product in staat is om zoveel positieve resultaten te laten zien. 

Forage Guard kan helpen om paarden goed te laten presteren en in goede conditie te houden, terwijl ze worden blootgesteld aan mycotoxines in ruwvoer, strooisel, granen en krachtvoer. Zowel op de korte als de lange termijn bescherm je zo de gezondheid.

Mycotoxines zijn de gifstoffen die worden geproduceerd door zichtbare en onzichtbare schimmels. Deze gifstoffen zijn vaak lastig te detecteren. Het werkzame bestanddeel is Mycosorb A+ Equine van Alltech. Het voeren hiervan heeft als doel:

  • de impact van mycotoxines te beheersen;
  • bij te dragen aan de controle van mycotoxines.

De technologie achter Forage Guard

De ingrediënten in Forage Guard zorgen ervoor dat de mycotoxines in de darmen worden gebonden, zo wordt voorkomen dat ze via de darmwand in het paard binnendringen. Dit zonder essentiële voedingstoffen te verwijderen of af te voeren, zoals wel kan gebeuren bij mycotoxinebinders die zijn gebaseerd op klei. Voor Forage Guard gelden maar liefst 8 internationale patenten die de samenstelling en productiemethode beschermen.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben de bindende eigenschappen van in grasland voorkomende gifstoffen aangetoond. Bovendien is Forage Guard het enige product waarbij onderzoek is gedaan naar de werking op paarden bij blootstelling aan Fusarium toxines in peer review setting.

Meer weten over het effect van mycotoxines op paarden? Lees dan dit blogartikel en het artikel in Paardenkrant Extra.

Gebruiksaanwijzing

Het product is bedoeld om dagelijks toe te voegen aan het rantsoen. Voeg FORAGE-GUARD toe aan het krachtvoer in de volgende hoeveelheden:

  • Volwassen paarden: 50 gram per dag.
  • Pony: 25 gram per dag.

Geur en smaak accepteren

Forage Guard is een poeder. Als je paard kieskeurig is in de acceptatie van ander voer of supplementen, dan adviseren we om bij het eerste gebruik van Forage Guard te beginnen met een theelepel. Daarna kan het dagelijks worden opgebouwd naar 2, 3, 4 enz. theelepels, totdat de aanbevolen hoeveelheid van een maatschep is bereikt. Over het algemeen wennen paarden zo aan de geur en accepteren ze het goed.

Daarnaast helpt het mengen door slobber of andere geurend voer ook voor betere acceptatie. Voeg wel de Forage Guard pas direct voor het voeren aan de slobber toe, om de werking van de gisten in de darmen te behouden.

Meer informatie over

Samenstelling & Ingrediënten

VERPAKKING
5 kg

SAMENSTELLING

Voedermiddel
Maïsglutenvoer, gistproducten (Saccharomyces cerevisiae), Gedroogde algen (Chlorella vulgaris)
Analytische samenstelling (per kg/l)
Ruwe celstof 6,0 %
Ruw eiwit 17,0 %
Ruw vet 4,7 %
Ruwe as 6,35 %
Natrium 0,18 %
Additieven
Additieven bij vloeistoffen per l vermeld
Anti-oxidanten
Smaakstoffen
Anti klontermiddelen
Bentoniet montmorilloniet 20.000 mg
Sporenelementen
Aminozuren
Methionine (DL-Methionine) 0,27 %
L-Lysine monohydrochloride  0,45 %
Vitamines
TYPE PRODUCT
Aanvullend diervoeder voor paarden
Erkenningsnummer aIEMH000234, aGBRUT8790226

Reviews

5 sterren op basis van 2 beoordelingen. Wij maken gebruik van Trusted Shops als een onafhankelijke dienstverlener voor het verkrijgen van beoordelingen. Trusted Shops heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het om echte beoordelingen gaat.

  • Door Nienke Buning op 10/07/2021

    Mijn paard heeft erg veel last van haar spijsvertering en na koliek zoveel wist ik niet meer waar ik het moest zoeken. Suzan heeft mij enorm geholpen bij mijn zoektocht. Uiteindelijk zijn we op Life force Elite geïndigd in combinatie met de Forage Guard. Deze combinatie heeft mijn paard van: uitval bespiering en conditie naar optimaal presteren gebracht. Mijn paard herken ik niet meer terug. Ze zit heel goed in haar vel en heeft weer een goede darmwerking.

  • Door Claudia radema op 04/04/2021

    Ik heb dit gekocht om te proberen of ik mijn paard zijn mestwater hiermee onder controle kon krijgen. Helaas werkt dit niet hiervoor MAAR zijn mok die hij al een jaar had (en waar ik alles al bij had geprobeerd) was met 2 weken voeren al bijna verdwenen. Nu helemaal mokvrij!

Voordeelbundels: Speciaal voor jou geselecteerd

Forage Guard mycoxinebinder voor paarden
Uw selectie
Gratis verzonden met Zandweg
Je bespaart 0%

€99,90 €99,90

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »