Waar ben je naar op zoek?

Hoe een mycotoxinebinder paarden beschermt tegen gifstoffen

Hoe een mycotoxinebinder paarden beschermt tegen gifstoffen

Weet je inmiddels hoe paarden worden blootgesteld aan mycotoxines en welke schadelijke gevolgen hierdoor kunnen worden veroorzaakt? In dit artikel legt Helen Warren, technisch specialist bij Alltech waarom hun mycotoxinebinder zo effectief is.

In de paardenvoersector is men er inmiddels over uit dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de gevolgen van mycotoxines. Alle paarden worden dagelijks blootgesteld aan mycotoxines. Goed voermanagement, goede kwaliteit voer, bemonstering en opslag onder goede omstandigheden kunnen de blootstelling verminderen, maar nooit helemaal uitsluiten.

Forage Guard toevoegen aan het krachtvoer

Omdat besmetting onvermijdelijk is, is het fijn dat paardeneigenaren de mogelijkheid hebben om een mycotoxinebinder zoals Forage Guard van Alltech, toe te voegen aan het dagelijks rantsoen. Forage Guard is een natuurlijk voedermiddel dat wordt gemaakt van gistcelwand en algen, die specifiek mycotoxines aan zich binden en ze zo weer afvoeren uit de darmen. Het actieve bestanddeel in Forage Guard heeft een substantiële en breedwerkende capaciteit om snel vele mycotoxines aan zich te hechten.

De bindende eigenschap hangt samen met specifieke koolhydraten die voorkomen in algen en in de binnenkant van de celwanden (glucanen) van een geselecteerde giststreng. Mycotoxines hechten zich aan deze koolhydraten, waardoor minder mycotoxines worden opgenomen in het lichaam. De verbindingen van koolhydraten en mycotoxines worden afgevoerd uit het spijsverteringssysteem. Deze verbindingen blijven stabiel bij verschillende zuurgraden, waardoor de mycotoxines van de voor- tot de achterkant van het darmstelsel gebonden blijven. 

Daarbij heeft Forage Guard een lage effectieve 'inclusion rate', wat inhoudt dat er maar weinig gram gevoerd hoeft te worden om veel mycotoxines aan zich te binden.

De werking Forage Guard is in 65 peer-reviewed trials onderzocht. Het actieve bestanddeel erin is bevestigd door internationaal vooraanstaande onderzoeksinstituten. Daarom mag de claim worden gemaakt dat Forage Guard controle geeft over mycotoxines in paarden.

Het kan niet worden voorkomen dat paarden worden blootgesteld aan mycotoxines. Met goed voermanagement en het toevoegen van deze bewezen mycotoxinebinder is wel het mogelijk om de potentieel schadelijke effect significant te verminderen.

 

Dit is een vertaling van een persbericht dat is geplaatst op: www.lifeforcehose.co.uk

Lees meer

Filters

€ 0,00
€ 65,00
Lichaamsdeel
Vorm
Geschikt voor
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »