Waar ben je naar op zoek?

4.9 stars based on 25 reviews

CYCLE 'o CALM: bij hengstigheid

Heeft jouw merrie veel last van haar hengstigheid? Dan is dit een aanrader! Onderaan de pagina vind je wat anderen na het gebruik merkten. Zie je door de bomen het bos niet meer? Stuur mij (Suzan) gerust een WhatsApp, +31648566572

€39,95

Incl. btw 9%
Op voorraad

Beschrijving

Helpt merries beter met hengstigheid om te gaan

Cycle 'O Calm helpt merries beter met hun hengstigheid om te gaan. Het productbevat diverse plantenextracten (hagedoorn, linde). Merries zijn vaak beter te rijden en hinniken wat gepaard gaat met de hengstigheid vermindert in de meeste gevallen. 

Gebruiksaanwijzing

Dit product is geschikt voor continue gebruik of alleen tijdens de periode dat de merrie hengstig is.

 • Bij continue gebruik: 15 ml per dag.
 • Bij gebruik tijdens de periode van hengstigheid: 30 ml per dag gedurende 6 tot 10 dagen.

Meer informatie over

Samenstelling & Ingrediënten

VERPAKKING
Doseerfles van 500 ml of 1 liter

SAMENSTELLING

Voedermiddel
Magnesiumchloride, watervrij magnesiumsulfaat, product van transformatie van echte hagedoorn, linde.
Analytische samenstelling (per kg/l)
Ruwe celstof 0,06 %
Ruw eiwit 0,0 %
Ruwe as 0,0 %
Magnesium 1,00%
Natrium 0,04 %
Additieven
Smaakstoffen
Mengsel van smaakstoffen Ja
TYPE PRODUCT
Vloeibaar aanvullend dieetvoeder voor paarden
Erkenningsnummer 44AYR44O47O13

Reviews

4.9 sterren op basis van 25 beoordelingen. Wij maken gebruik van Trusted Shops als een onafhankelijke dienstverlener voor het verkrijgen van beoordelingen. Trusted Shops heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het om echte beoordelingen gaat.

 • Door Maartje op 21/08/2023

  Absoluut een product om aan te raden. Mijn merrie van 4 jaar was altijd al wel heel hengstig maar naar ons of andere paarden nooit lelijk. Tot afgelopen zomer 2x een ander paard met verwondingen liep. Ook het beleren was een drama. Na 2 weken Cycle 'o Calm gevoerd te hebben kon ze weer in de kudde lopen en ook beleren ging ineens in een sneltrein vaart. Wij zijn fan!

 • Door Jolien op 20/02/2022

  Mijn merrie kan enorm explosief reageren wanneer zij hengstig is. Zelfs zo erg dat zij soms in haar hengstigheid dwars door je heen dendert met alle gevolgen van dien. Dankzij cycle o calm zie ik de rust bij haar terugkomen. De hengstigheid blijft natuurlijk aanwezig maar niet meer in die mate dat het gevaarlijk wordt om met haar om te gaan. Wat vooral prettig is aan dit product is dat je dit supplement continu kunt gebruiken (lees wel de gebruiksaanwijzing). Tevens gebruik ik ook de lifeforce welke prima in combinatie te gebruiken is met cycle o calme. Mijn merrie is 26 jaar maar dat zie je er niet aan af. Ik krijg ook veel complimenten hoe ze er voor haar leeftijd nog zo vitaal uit ziet. Ik ben ervan overtuigd dat goed voer en beweging (weidegang) hier de belangrijkste factoren in zijn.

 • Door R.A van Zuijdam op 26/11/2021

  we zijn nu met de tweede fles begonnen voor onze door hengstigheid lastige merrie. Het is een wereld van verschil en de buitenritten zijn weer veilig en gezellig. Ik zou mijn paard niet meer zonder de ondersteuning van jullie produkt laten.

 • Door Iris van der burg op 13/07/2021

  Mijn laatste hoop was cycl o calm, ik had veel goede recensies gelezen maar was, zoals vele, inmiddels niet meer zo goed gelovig.. de hele poppenkast heb ik al geprobeerd, alle poedertjes, druppeltjes, krijgen, onderzoeken, medicijnen... Dus dacht, ach... Dit kan er ook nog wel bij. Maar ik moet zeggen dat ik nu een fles gebruikt heb een haar hengstigheid veel minder is. Normaal heeft ze er echt laat van een ook pijn, dit is niet helemaal weg maar wel stukken minder. Stal eigenaresse viel het ook op, dat ze minder stond te gillen en niet meer plassend over het terrein loopt. Met rijden merk ik er niets aan omdat ik hier toch al geen last van had. Behalve de dag voor de hengstigheid, dit is niet veranderd. Ik heb weer een nieuwe fles besteld! Proberen waard dus.

 • Door Versmessen op 17/05/2021

  Na enkele dagen zag ik mijn merrie duidelijk minder hevig zijn!! Super goe product!!

 • Door Eliza op 08/03/2021

  Uitstekend, mijn merrie is heel vaak hengstig.
  Ik zat letterlijk met mijn handen in het haar.
  Ze was continue narig en sloeg naar mijn been.
  Ik heb 2 weken geleden mijn tweede fles binnen gekregen, ik ben er zeker tevreden over, ik heb een hele andere merrie.

 • Door Ietje op 10/01/2021

  Ik ben erg tevreden maar wat vooral belangrijk is is dat mijn merrie weer meer geniet en lekkerder in haar vel zit

 • Door Edwin op 14/12/2020

  Mijn merrie kan niet meer zonder. Dit helpt haar enorm

 • Door susanne op 31/07/2020

  Super product . Heb al meerdere producten geprobeerd en zelfs behandelingen . Hengstigheid bleef een probleem. In die zin mega nerveus , koliek veel schoppen tegen haar buik, veel onrust maar verder Lief naar mij . Ik had altijd met haar te doen maar nu met O Cycle niets meer . Ze is rustig geen koliek geen onrust meer van pijn in de buik en een heel stuk meer ontspannen . Dit blijf ik gebruiken .

 • Door Ietje Holtrop op 30/06/2020

  Ik dacht eerst wat een onzin maar was ten einde raad van alles er bij gehad veearts fysio maar om alles bokte ze bij het vast staan rijden in de bak wilde niet stopte niet met bokken zolang ik de weg uit ging ging het

  Ik stond op het punt mijn pony te verkopen tot dat iemand mij dit liet zien. Toch maar besteld na 3 weken totaal andere pony veel minder stres in maanden weer eens normaal op het land kunnen rijden

 • Door Lucienne op 03/05/2020

  Sinds 3 weken geven wij onze merrie 15 ml per dag. Na 2 weken merkten we al een verschil! Er is veel meer rust in haar lichaam te constateren en ze zit zichzelf niet meer zo in de weg. Vooral tijdens de hengstige periodes, was ze gevoelig voor het been en ging ze na het opstappen bij het wegrijden weleens in verzet. Dan deden we de longeerlijn voor de zekerheid aan het hoofdstel bij het opstappen en het wegrijden. Nu is dat helemaal niet meer nodig, kun je alleen in alle rust opstappen en wegrijden. Wij zijn erg tevreden met het middel en zullen het zeker blijven gebruiken. Daarnaast is het heel fijn dat het een middel op basis van plantenextracten is, zodat ze geen 'rommel' binnen krijgt. Zeker aan te raden!!

 • Door Janyna Bekamp op 19/10/2019

  We gebruiken dit al heel lang inmiddels.Mijn merrie is veel en lang hengstig en dan niet lekker in haar vel, duidelijk veel frustratie, alsof ze haarzelf dan ook in de weg zit.
  Met cycle o calm is er balans en heeft mijn merrie het een stuk makkelijker met haarzelf.

 • Door Mirjam Blokker-Westerink op 08/10/2019

  Ik ben er nu 2 weken geleden mee begonnen en ik merk echt verschil!!! wauw wat super fijn!! het scherpe randje is er wat af..minder gegil..minder slaan op mijn been!! en gewoon wat chiller in alles!! tijdens de dracht was Ezra erg chill en na het spenen kwam er eigenlijk steeds meer het nerveuze en meer merrie gedrag te voorschijn..dus ik dacht ik ga het eens proberen!! zeer tevreden mijn instructie kan het ook merken ! en ik was bij de aquatraining en die zei "joh ze is rustiger dan normaal he?" toen verteld dat ik dus wat was gaan gebruiken voor de hormonster!

 • Door Tessa op 11/09/2019

  Mijn paard is heel erg krachtig en 'moody' wanneer hengstig en dit product zorgt ervoor dat wij toch nog kunnen genieten van een leuk ritje zonder echte merriekwaaltjes. Het is een groot verschil sinds ik dit product gebruik.

 • Door marloes op 02/08/2019

  Top product Werkt heel goed bij de hengstige merrie. Mijn dochter kan nu fijn op wedstrijd

 • Door marloes Romme op 30/05/2019

  Zonder dit supplement geen wedstrijdseizoen mogelijk!! Deze werkt zo goed bij onze hengstige merrie. Ik heb gekozen voor onderhoudsdosering. Zij krijgt elke dag 15ml en doet het daar héél goed op. Super blij mee!

 • Door Marion op 14/04/2019

  Ik ben een tijd geleden in februari begonnen met het voeren van dit middel. Ik had ieder jaar veel problemen met de hengstigheid van mijn merrie. Door het inzetten van dit product heb ik nog geen last gehad van de hengstigheid. Echt verbazingwekkend! Ik blijf het gebruiken!

 • Door Sieta op 29/01/2018

  Ik ben Cycle O' Calm gaan gebruiken omdat mijn merrie tijdens de hengstigheid zo moeilijk te rijden was. Ik kon er met mijn been niet aankomen. Gevoelig op de buik, vaak in verzet. Wat een verschil nu ik dit spul gebruik! Ze is nu weer normaal te rijden, niet zo gevoelig op de buik meer en niet meer zo heftig. Een aanrader!

 • Door Karin Kreuze op 04/12/2017

  We zijn de geestig gaan gebruiken omdat zij zoveel last had van haar hengstigheid. Haar buik rammelde altijd heel erg ze was over enthousiast en niet te houden. Op stal stond ze alleen maar te gieren en te bonken tegen de muur. Sinds het gebruik van de cycle o calm is ze stukken rustiger en geen last meer van haar buik en zonder problemen kan je nu met haar lopen en zelfs berijden. Fantastisch product.

 • Door Robin Ann van Gorssel op 27/11/2017

  Ik heb de gok genomen en heb cycle o calm besteld. Ik gebruik het nu 2 weken en na 3 dagen merkte ik al verschil. Ze was een stuk minder prikkelbaar. Ze accepteerde wat er van haar gevraagd werd zonder boos te worden en te steigeren. Hierdoor presteert ze nu op wedstrijd ook super!! Ik ben erg tevreden

 • Door Janyna op 20/09/2017

  Update op mijn eerdere review
  Mijn merrie is echt verandert in haar gedrag en durf nu met zekerheid te zeggen dat het door de cycle o calm komt.
  We hebben een stopweek ingelast van 12 dagen, hierin reageerde ze weer feller en heftiger op andere paarden, ze was onrustiger en onstabieler in haar gedrag.
  Na de geadviseerde stop periode weer begonnen en na 2 dagen duidelijk weer verschil in positieve zin.
  Nu hou ik er niet zo van producten onnodig te blijven gebruiken, maar mijn merrie zit nu duidelijk “ lekkerder in haar vel” dus nee, als het niet hoeft wil ik niet meer zonder de cycle o calm....
  Nu dus dik 5 sterren

 • Door Cherryl op 28/08/2017

  Een tijd geleden begonnen met cycle o calm. Mijn merrie had zo een last van haar henstigheid dat ze in de staak ging tijdens het rijden en tijdens het poetsen kon ik haar nauwlijks aanraken. Ze was onrustig en schrikkerig en wilde niet dat je aan haar lichaam kwam tijdens het poetsen.
  Na twee dagen gebruik kon ik haar al rustiger poetsen. Ben erg tevreden met het resultaat van dit product.

 • Door J Bekamp op 27/06/2017

  Om eerlijk te zijn was ik wat sceptisch over de werking van dit product. We hadden al zo veel geprobeerd.... via de whatsapp contact gezocht ,advies gekregen qua hoeveelheid en begonnen met dit product. We zijn nu een paar weken verder en mijn merrie lijkt er baad bij te hebben, de scherpe kantjes zijn van het merriegedrag af en de hengstigheid lijkt een normale cycles te hebben nu.
  De volgende fles is inmiddels besteld, tot zo ver heel positief over dit product.
  Waarom dan 4 ipv 5 sterren? Qua prijs vind ik het nog vrij kostbaar, dat het doet wat het beloofd maakt dat weer een beetje goed ;)

 • Door Shelly op 25/02/2017

  Enige tijd geleden heb ik de Cycle 'O Calm besteld (2x zelfs), afgelopen week het eerste zonnetje en de pony merrie stond gelijk weer hengstig. Hierbij heeft ze behoorlijk last van mood-swings en is onrustig. savonds direct supplement door het voer en met 1,5 dag was ze weer de lieve rustige en handelbare pony.

  Echt een aanrader!! En hier ook even bij vermelden dat deze mensen super behulpzaam, betrouwbaar en spontaan zijn!

 • Door Amber van Kesteren op 28/12/2016

  Ik heb het supplement voor hengstige merries aangeschaft, voor mijn merrie die ook buiten haar hengstigheid om behoorlijk heet, kijkerig, schrikkerig was..
  Al na ongeveer 5 dagen merkte ik verschil!
  Nu is ze een stuk rustiger, ook wanneer zij niet hengstig is!
  Ik ben er ontzettend blij mee!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »