Waar ben je naar op zoek?

4.8 stars based on 11 reviews

CYCLE 'o CALM

Helpt merries beter met hengstigheid om te gaan door de hormoonhuishouding te reguleren. Samengesteld uit aromatische substanties, plantenextracten en mineralen.

€25,95 €0,36 / Dag

Incl. btw 9%
Op voorraad

PASKACHEVAL CYCLE 'o CALM

Beschrijving

Helpt merries beter met hengstigheid om te gaan door de hormoonhuishouding te reguleren. Samengesteld uit aromatische substanties, plantenextracten en mineralen.

Helpt merries beter met hengstigheid om te gaan

Cycle 'O Calm helpt merries om beter om te gaan met hun hormoonhuishouding. De plantenextracten (passiebloem, linde, jasmijn, narcis, witte wilg) hebben stressverminderende eigenschappen, die bijdragen aan het kalmeren van merries en zorgen ervoor dat merries beter omgaan met hun hengstigheid. De merrie zal ook beter te rijden zijn doordat ze niet zo gevoelig is op haar buik. Verder zal het hinniken wat gepaard gaat met de hengstigheid veel minder worden.

Gebruiksaanwijzing

Dit product is geschikt voor continue gebruik of alleen tijdens de periode dat de merrie hengstig is.

 • Bij continue gebruik: 15 ml per dag. 
 • Bij gebruik tijdens de periode van hengstigheid: 30 ml per dag gedurende 6 tot 10 dagen. Houd voor een toediening op lange termijn periodes van 15 dagen tussen de kuren aan.

Voor sportpaarden: Niet korter dan 48 uur voor een wedstrijd toedienen: bevat valeriaan!

Meer informatie over

Specificaties

SAMENSTELLING

Belangrijkste ingrediënten
Valeriaan, magnesiumchloride, watervrij magnesiumsulfaat, passiebloem, linde, jasmijn, narcis, witte wilg.
Analytische samenstelling (%)
Ruwe celstof 0,06 %
Ruw eiwit 0,0 %
Ruwe as 0,0 %
Magnesium 1,00%
Natrium 0,04 %

Additieven (per kg/l)

Anti-oxidanten
Smaakstoffen
Mengsel van smaakstoffen Ja
Anti klontermiddelen
Emulsionanten, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen en geleermiddelen:
Sporenelementen
Aminozuren
Vitamines
Vitamine E (alfa-tocoferol)
Vitamine K3
Choline

VERPAKKING

Doseerfles van 500 ml of 1 liter

Reviews

4.8 stars based on 11 reviews

 • Door Mirjam Blokker-Westerink op 08/10/2019

  Ik ben er nu 2 weken geleden mee begonnen en ik merk echt verschil!!! wauw wat super fijn!! het scherpe randje is er wat af..minder gegil..minder slaan op mijn been!! en gewoon wat chiller in alles!! tijdens de dracht was Ezra erg chill en na het spenen kwam er eigenlijk steeds meer het nerveuze en meer merrie gedrag te voorschijn..dus ik dacht ik ga het eens proberen!! zeer tevreden mijn instructie kan het ook merken ! en ik was bij de aquatraining en die zei "joh ze is rustiger dan normaal he?" toen verteld dat ik dus wat was gaan gebruiken voor de hormonster!

 • Door marloes Romme op 30/05/2019

  Zonder dit supplement geen wedstrijdseizoen mogelijk!! Deze werkt zo goed bij onze hengstige merrie. Ik heb gekozen voor onderhoudsdosering. Zij krijgt elke dag 15ml en doet het daar héél goed op. Super blij mee!

 • Door Marion op 14/04/2019

  Ik ben een tijd geleden in februari begonnen met het voeren van dit middel. Ik had ieder jaar veel problemen met de hengstigheid van mijn merrie. Door het inzetten van dit product heb ik nog geen last gehad van de hengstigheid. Echt verbazingwekkend! Ik blijf het gebruiken!

 • Door Sieta op 29/01/2018

  Ik ben Cycle O' Calm gaan gebruiken omdat mijn merrie tijdens de hengstigheid zo moeilijk te rijden was. Ik kon er met mijn been niet aankomen. Gevoelig op de buik, vaak in verzet. Wat een verschil nu ik dit spul gebruik! Ze is nu weer normaal te rijden, niet zo gevoelig op de buik meer en niet meer zo heftig. Een aanrader!

 • Door Karin Kreuze op 04/12/2017

  We zijn de geestig gaan gebruiken omdat zij zoveel last had van haar hengstigheid. Haar buik rammelde altijd heel erg ze was over enthousiast en niet te houden. Op stal stond ze alleen maar te gieren en te bonken tegen de muur. Sinds het gebruik van de cycle o calm is ze stukken rustiger en geen last meer van haar buik en zonder problemen kan je nu met haar lopen en zelfs berijden. Fantastisch product.

 • Door Robin Ann van Gorssel op 27/11/2017

  Ik heb de gok genomen en heb cycle o calm besteld. Ik gebruik het nu 2 weken en na 3 dagen merkte ik al verschil. Ze was een stuk minder prikkelbaar. Ze accepteerde wat er van haar gevraagd werd zonder boos te worden en te steigeren. Hierdoor presteert ze nu op wedstrijd ook super!! Ik ben erg tevreden

 • Door Janyna op 20/09/2017

  Update op mijn eerdere review
  Mijn merrie is echt verandert in haar gedrag en durf nu met zekerheid te zeggen dat het door de cycle o calm komt.
  We hebben een stopweek ingelast van 12 dagen, hierin reageerde ze weer feller en heftiger op andere paarden, ze was onrustiger en onstabieler in haar gedrag.
  Na de geadviseerde stop periode weer begonnen en na 2 dagen duidelijk weer verschil in positieve zin.
  Nu hou ik er niet zo van producten onnodig te blijven gebruiken, maar mijn merrie zit nu duidelijk “ lekkerder in haar vel” dus nee, als het niet hoeft wil ik niet meer zonder de cycle o calm....
  Nu dus dik 5 sterren

 • Door Cherryl op 28/08/2017

  Een tijd geleden begonnen met cycle o calm. Mijn merrie had zo een last van haar henstigheid dat ze in de staak ging tijdens het rijden en tijdens het poetsen kon ik haar nauwlijks aanraken. Ze was onrustig en schrikkerig en wilde niet dat je aan haar lichaam kwam tijdens het poetsen.
  Na twee dagen gebruik kon ik haar al rustiger poetsen. Ben erg tevreden met het resultaat van dit product.

 • Door J Bekamp op 27/06/2017

  Om eerlijk te zijn was ik wat sceptisch over de werking van dit product. We hadden al zo veel geprobeerd.... via de whatsapp contact gezocht ,advies gekregen qua doserring en begonnen met dit product. We zijn nu een paar weken verder en mijn merrie lijkt er baad bij te hebben, de scherpe kantjes zijn van het merriegedrag af en de hengstigheid lijkt een normale cycles te hebben nu.
  De volgende fles is inmiddels besteld, tot zo ver heel positief over dit product.
  Waarom dan 4 ipv 5 sterren? Qua prijs vind ik het nog vrij kostbaar, dat het doet wat het beloofd maakt dat weer een beetje goed ;)

 • Door Shelly op 25/02/2017

  Enige tijd geleden heb ik de Cycle 'O Calm besteld (2x zelfs), afgelopen week het eerste zonnetje en de pony merrie stond gelijk weer hengstig. Hierbij heeft ze behoorlijk last van mood-swings en is onrustig. savonds direct supplement door het voer en met 1,5 dag was ze weer de lieve rustige en handelbare pony.

  Echt een aanrader!! En hier ook even bij vermelden dat deze mensen super behulpzaam, betrouwbaar en spontaan zijn!

 • Door Amber van Kesteren op 28/12/2016

  Ik heb het supplement voor hengstige merries aangeschaft, voor mijn merrie die ook buiten haar hengstigheid om behoorlijk heet, kijkerig, schrikkerig was..
  Al na ongeveer 5 dagen merkte ik verschil!
  Nu is ze een stuk rustiger, ook wanneer zij niet hengstig is!
  Ik ben er ontzettend blij mee!

Recent bekeken

Vergelijk producten
Selecteer 2 of meer producten om te vergelijken.

Klik hier om verder te winkelen..
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »