Waar ben je naar op zoek?

Waarom glucosamine voor je paard

Glucosamine ondersteunt de gewrichten van paarden. Daarom wordt in de meeste gevallen ook glucosamine geadviseerd. Maar waarom is glucosamine nu zo belangrijk? We leggen je in deze blog graag uit wat de werking is van glucosamine.

Hoe werkt glucosamine bij jouw paard?

Het is belangrijk om de gewrichten van paarden te ondersteunen. De gewrichten bestaan uit kraakbeen, synoviale vloeistof en gewrichtsbanden. Kraakbeen zit in het gewricht over de botuiteinden heen. De kwaliteit van het kraakbeen en gewrichtsvloeistof is belangrijk om het de gewrichten van je paard  soepel te houden.

Glucosamine kun je geven als ondersteuning voor de gewrichten doordat het een lichaamseigen aminosuiker is en een belangrijke bouwsteen voor het kraakbeen en bindweefsel. Wanneer je glucosamine geeft, dan stimuleert dit de aanmaak van gewrichtssmeer, ook bekend als synovia.

Op zoek naar een product met glucosamine?

Producten die glucosamine bevatten zijn Paskaflex en vloeibare Glucosamine.

Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag? Wij geven dagelijks gratis deskundig advies. We helpen je graag verder.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.Heb je vragen over onze producten of hoe je het gebruikt? Neem dan contact met ons op. Ons team van specialisten adviseert je graag.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »