Waar ben je naar op zoek?

Waarom glucosamine voor je paard

Glucosamine ondersteunt de gewrichten van paarden. Daarom wordt in de meeste gevallen ook glucosamine geadviseerd. Maar waarom is glucosamine nu zo belangrijk? We leggen je in deze blog graag uit wat de werking is van glucosamine.

Hoe werkt glucosamine bij jouw paard?

Het is belangrijk om de gewrichten van paarden te ondersteunen. De gewrichten bestaan uit kraakbeen, synoviale vloeistof en gewrichtsbanden. Artrose is een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen in kwaliteit achteruit gaat en dunner en zachter wordt. Kraakbeen zit in het gewricht over de boteinden heen. Door het gebrek aan kraakbeen en gewrichtsvloeistof wordt het gewricht minder soepel en ontstaat er vaak pijn bij je paard. Dit kan zich uiten in stijfheid, zichtbare kreupelheid en zwelling. Artrose kun je helaas niet  genezen. Een product met of zonder glucosamine geneest artrose dus niet. Glucosamine kun je geven als ondersteuning voor de gewrichten doordat het een lichaamseigen aminosuiker is en een belangrijke bouwsteen voor het kraakbeen en bindweefsel. Wanneer je glucosamine geeft, dan stimuleert dit de aanmaak van gewrichtssmeer, ook bekend als synovia.

Op zoek naar een product met glucosamine?

Producten die glucosamine bevatten zijn Paskaflex en vloeibare Glucosamine.

Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag? Wij geven dagelijks gratis deskundig advies. We helpen je graag verder.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.Heb je vragen over onze producten of hoe je het gebruikt? Neem dan contact met ons op. Ons team van specialisten adviseert je graag.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »